Компанія Stadler та оператор міського транспорту Ростока у Німеччині Rostocker Straßenbahn AG (RSAG) підписали контракт на постачання 28 низькопідлогових трамваїв сімейства TINA. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Це третє замовлення трамваїв нового покоління, розроблених компанією.

Назва вагону являє собою німецьку абревіатуру, що означає "повністю інтегрований низькопідлоговий привід" (Total Integrierter Niederflur-Antrieb).

Трисекційний трамвай довжиною 32 м із двома кабінами оснащений системою кондиціювання повітря та вміщує 221 пасажира, у тому числі 75 чоловік можуть їхати сидячи. У просторому салоні з широкими панорамними вікнами встановлені інформаційні дисплеї, виділено чотири багатоцільові зони для перевезення велосипедів та інвалідних крісел. Пасажири можуть скористатися портами USB для заряджання мобільних пристроїв під час поїздки.

Як і всі трамваї, що експлуатуються RSAG, нові вагони оснащені пристроями відеоспостереження та автоматами для продажу квитків. Кожна крайня секція спирається на два візки, конструкція яких забезпечує плавний хід вагона та сприяє зменшенню несприятливих впливів на шлях та ходову частину. Вагон обладнано системою попередження зіткнень.

Придбання нових трамваїв дозволить замінити вагони серії 6N1, які працюють у Ростоку з середини 1990-х років і які поступово виводитимуть з експлуатації.

Згідно з контрактом, перші вагони TINA прибудуть у Росток наприкінці 2024 року. У 2025 році планується розпочати їхню експлуатацію. Вони працюватимуть на всіх шести міських маршрутах.