Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" та АТ "Укрзалізниця" спільно шукатимуть шляхи для нарощування відвантаження металопродукції та залізорудної сировини на експорт в умовах блокування морських портів агресором.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Директор з логістики підприємства Андрій Мягков пояснює, що попит на продукцію АМКР за кордоном високий. "Ми розуміємо, що об'єктивно потужностей "Укрзалізниці" не вистачає, щоб забезпечити перевезення всіх наших експортних вантажів в умовах, коли чорноморські порти заблоковані агресором. До того ж пропускна спроможність на кордоні залишається вузьким місцем, що ускладнює експорт із України. У нашому випадку зменшуються експортні обсяги залізорудного концентрату, який ми можемо відвантажувати", - констатував він, додавши, що у такій ситуації зменшуються надходження валютної виручки до країни.

У той же час компанія працює з УЗ для покращення відвантаження. "Разом з "Укрзалізницею" ми шукатимемо вихід у цих непростих обставинах. Прокладання залізничного єврошляху для інтеграції в європейську систему допоможе значно полегшити логістику для експортерів. Цінуємо спроби українського уряду разом із міжнародними партнерами розблокувати порти - це дуже непросто, проте дуже важливе для всіх експортерів України", - сказав Мягков.