В холдингу "Метінвест" заявили, що через Маріупольський порт, що наразі окупований російськими військами, росіяни вже викрали майже 30 тис. тонн української металопродукції.

"Ми стикнулися з піратством та мародерством з боку армії країни-агресора. На судна, що стояли в акваторії порту окупованого нині Маріуполя, завантажено 28 тисяч тонн металургійної продукції виробництва "Азовсталі" та ММК імені Ілліча, яка мала експортуватися до Іспанії, Італії, Бельгії, Греції, Португалії та Туреччини", - розповіли в компанії в коментарі ЦТС.

"Існує високий ризик, що окупанти використають ці судна, а також власне російські кораблі, для викрадення та незаконного вивезення метпродукції до портів Ростова, Таганрогу, Новоросійська, Туапсе та окупованого Севастополя з метою подальшого незаконного продажу до країн Африки та Азії, які не підтримують санкційної політики щодо рф", - вкотре наголосили в українському металургійному холдингу.

"Ми не давали жодних дозволів на вивезення металу з Маріуполя. Це - піратство. Ми докладемо всіх можливих законних зусиль для притягнення винних осіб та їхніх спільників до суворої юридичної відповідальності та відшкодування завданих нам збитків", - резюмували в "Метінвесті".

Раніше повідомлялося, що з Маріупольського порту, що знаходиться у тимчасовій окупації, російські мародери вивезли вже як мінімум третє судно з партією краденої української металопродукції.