Російські військові відправили з тимчасово окупованої частини Запорізької області до Криму перший товарний потяг із краденим в України зерном.

Про це, як пише ЦТС, повідомляє Інтерфакс з посиланням на призначеного окупантами так званого голову військово-цивільної адміністрації Запорізької області колаборанта Євгена Балицького.

"Повідомляю вам про те, що у напрямку Криму пішли перші вагони, залізничні вагони, 11 вагонів із зерном із мелітопольського елеватора", - заявив Балицький.

Колаборант висловив сподівання, що "найближчим часом ці поставки будуть збільшені у сотні разів" - "сотні вагонів, тисячі вагонів".

За словами Балицького, українські фермери за вкрадене росіянами зерно нібито "отримають гроші, щоб вони могли посіяти наступний урожай".

В окупаційній адміністрації Мелітопольського району, заявили, що "регіон завжди славився високими врожаями зернових культур", тому, "природно, найближчі країни розглядаються як експортери".

Нагадаємо, що на днях міністр оборони рф Шойгу заявив про те, що російські окупаційні війська і державна залізнична компанія країни-агресора РЖД організували залізничні перевезення на окупованих українських територіях на шести ділянках. "Приступили до доставки вантажів до Маріуполя, Бердянська та Херсона. Загальна протяжність відновлених залізничних ділянок - 1 200 км", - заявив Шойгу.

Також ЦТС писав, що на тимчасово окупованих територіях росіяни методично розкрадають майно, що належить Україні, та намагаються вивозити його до росії, в тому числі через порти. Зокрема, російські окупанти, не соромлячись, офіційно заявляють про вивезення зерна та металу через порти.