"Укрпошта" у травні видала 7,4 млн грн майже для 3,2 тис. українців, які виїжджали на евакуаційних поїздах "Укрзалізниці" з Покровська та Запоріжжя до Дніпра та Львова.

Як повідомив національний поштовий оператор у понеділок, усі кошти було видано працівникамипоштових відділень, облаштованих на території центральних залізничних вокзалів Львова та Дніпра, передає Інтерфакс-Україна.

"Укрпошта" паралельно реалізує декілька проєктів із видачі фінансової допомоги внутрішнім переселенцям. Держава обирає саме "Укрпошту" для цього завдання, тому що ми можемо швидко забезпечити доставку та видачу готівки. Завдяки злагодженій роботі працівників "Укрпошти" та "Укрзалізниці" до моменту, доки люди вийдуть із поїзда, вже готові списки та готівка, щоб максимально оперативно видати гроші", - заявив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, людям, які евакуювалися з районів бойових дій, держава надає одноразову допомогу в розмірі 3 тис. грн на кожну дитину або людину з інвалідністю та 2 тис. грн на кожну людину старше 18 років.

Нагадаємо, 30 травня "Укрпошта" відкрила в Чернігові перше нове стаціонарне відділення з початку війни.