На мережі залізниці України навантажено 9 млн 152 тисяч тонн вантажів у травні, розповів заступник директора департамент комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов під час онлайн-наради із представниками зернового ринку.

Про це пише ЦТС із посиланням на Rail Insider.

Що до зернових, то їхнє навантаження минулого місяця становило 1 млн 303 тис. тонн. Це майже на 100 тис. тонн більше, ніж у квітні.

Трохи зросли і обсяги середньодобового навантаження: до 42 тис. тонн (проти 41 тис. тонн у квітні). У деякі дні обсяг навантаження фактично дорівнює минулорічним обсягам, проте зберігається тенденція до скорочення навантаження у вихідні.

На експорт у травні перевезено 807 тис. тонн. Із них через сухопутні прикордонні переходи транспортовано 616 тис. тонн. Ще 191 тис. тонн вивезено за допомогою портів.

Серед прикордонних переходів лідерами за обсягами експорту є такі станції: Ізов (до Польщі) - 151 тис. тонн; Вадул-Сірет (до Румунії) - 80 тис. тонн; Батьово (до Угорщини) - 79 тис. тонн.

Також в УЗ розповіли про зростання передачі вагонів із зерновими вантажами. Цей показник збільшився на 45 вагонів упродовж травня.