Партнерський проєкт

Впровадження проєкту е-ТТН в Україні здійснюється за підтримки USAID/UK aid проєкту "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS".

Відправники вантажів та перевізники при впровадженні системи електронних товарно-транспортних накладних (е-ТТН) зможуть обирати для роботи будь-якого сертифікованого державою провайдера електронного документообігу (ЕДО).

Як пише ЦТС, про це представникам транспортного бізнесу розповіли у Міністерстві інфраструктури.

За даними МІУ, система буде інтероперабельною. Тобто незалежно від того, з яким провайдером працюватиме відправник вантажу, вантажоодержувач, перевізник - дані е-ТТН будуть синхронізуватися через систему е-ТТН і стануть доступні кожній зі сторін вантажоперевезення, навіть якщо у кожної з них інший провайдер.

На даний момент для роботи з е-ТТН атестовано вісім провайдерів: "Вчасно", "Документ-онлайн", EDIN, "ППЛ 33-35", MEDoc, "Совтес", "Смарттендер", "Оптіма ДОК". Але їм ще доведеться пройти повторну атестацію для участі в проекті.

Крім того, як зазначили в міністерстві, цей список провайдерів надалі розширюватиметься.

Нагадаємо, що у тестовому режимі електронну товарно-транспортну накладну в Україні мають намір запровадити з 1 квітня 2022 року, а повноцінний запуск планується з 1 серпня.