Новозеландська авіакомпанія Air New Zealand у 2024 році запустить сервіс Skynest ("небесне гніздо") для пасажирів економ-класу. Він дозволить мандрівникам поспати на горизонтальній полиці протягом тривалих перельотів.

Про це пише ЦТС із посиланням на avianews.com.

Для цього Air New Zealand встановить у хвостах літаків спеціальні капсули для сну, які схожі на відкриті купе в плацкартних вагонах. Одночасно в такій капсулі зможуть спати шість пасажирів.

Пасажири в Skynest отримають подушку, матрац, ковдру та постіль - усе, що надає пасажирам спальних вагонів залізниця.

10001

"Ми хотіли запропонувати пасажирам економ-класу опцію горизонтального ліжка. Саме так народився проект Skynest. Він реально змінить правила гри у подорожах економ-класом", - заявив головний виконавчий директор Air New Zealand Грег Форан.

В авіакомпанії зазначили, що їхня мета - створити домашню атмосферу за межами дому. Це має залишати пасажирів бадьорими та готовими до дій по прибуттю у пункт призначення.

Наразі Air New Zealand не оголосила правила користування Skynest та можливі ціни на цю послугу.

Поки як альтернативу авіаперевізник пропонує пасажирам економ-класу на дальніх рейсах забронювати ряд із трьох крісел та комплект для сну з подушки, ковдри та матрацу. Послуга має назву Economy Skycouch та робить переліт дорожчим майже у три рази. Наприклад, якщо квиток економ-класу з Лос-Анджелеса в Окленд і назад коштує 1300 дол., то з урахуванням двох додаткових місць загальна ціна перельоту зростає до 3300 дол. Утім, це все одно дешевше квитка в бізнес-класі, в якому крісло перетворюється на ліжко. Такий квиток коштує 7500 дол.

10002