Вчора заступник міністра економрозвитку Максим Нефьодов опублікував дещо жартівливий пост у Facebook про скасування літнього часу. Сьогодні в інтернеті поширюється інформація про те, що в Україні скасовується літній час. А деякі видання навіть пишуть, що тепер українці будуть жити лише поясним часом і забудуть про ігри з часом.

Як бачимо, жарт зрозуміли не всі. Насправді в пості Нефьодова мова йшла про рутинну справу, яка відбувається щороку. В кінці жовтня традиційно відбувається перехід на зимовий, тобто поясний, час. Перед цим по радіо та ТБ населенню періодично нагадують не забути перевести годинникову стрілки.

"Для вчасного інформування населення України про зміну порядку обчислення часу просимо передавати до органів масової інформації повідомлення про скасування літнього часу з початку жовтня щотижня, а протягом трьох останніх днів перед скасуванням літнього часу (з 27 по 29 жовтня) – щоденно" – йдеться у документі, викладеному Максимом Нефьодовим.

Нагадаємо, що переведення годинникової стрілки відбувається згідно з Постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 "Про порядок обчислення часу на території України". Наразі документ є чинним і його дію ніхто не скасовував. А це значить, що наступного року в кінці березня Україна, як і завше, знову запровадить літній час, і поїзди будуть влітку курсувати за літнім часом. А в жовтні країна знову перейде на поясний час, як і решта країн Європи.

До речі, в кінці жовтня "Укрзалізниця", у зв'язку зі зміною часу, запроваджує новий розклад. Пасажири, будьте уважні! І 30 жовтня не забутьте перевести свої годинники на годину назад.