Два роки тому на порталі ЦТС було проведено опитування. Було задано запитання, чи потрібні Україні приватні пасажирські залізничні компанії. З-поміж 3231 респондента переважаюча більшість – 59% тоді висловилися, що це лише погіршить ситуацію, лише 36% - були упевнені, що так, оскільки це покращить сервіс і якість послуг. Ще 5% не визначилося.

У червні цього року ми повернулися до цієї теми і прослідкували як змінилося її сприйняття в суспільстві.

На таке ж саме запитання тепер ствердно відповіли 56% (47 відсотків однозначно підтримують таку реформу, ще 9% - вважають, що вона буде актуальною через 5 років). Лише 26% висловилися категорично проти, 11% - заявили, що скоріше ні, ніж так. 6 відсотків – не визначилися.

Тобто, якщо два роки тому прихід на залізницю приватних пасажирських компаній читачі порталу ЦТС у переважаючій більшості не підтримували – 59 проти 36 відсотків, то тепер ситуація перевернулася з ніг на голову – 37% проти 56%.

Схоже, що уявлення про переваги лібералізації ринку почали перемагати не лише у владних кабінетах (наприклад, законопроект про залізничний транспорт), але й у суспільстві.

opyt1